Hoe maak je een messing kraan schoon?

Messing schoonmaken is niet het leukste klusje dat er is. Maar als u een messing kraan wilt die er niet dof en aangetast uitziet, moet u hem schoonmaken! Dus laten we eens kijken hoe je een messing kraan het beste schoon kunt maken.

Waarom moet je messing schoonmaken?
Na verloop van tijd kunnen zuurstof, water en andere chemicaliën in de lucht bepaalde metalen, waaronder messing, doen bezoedelen en corroderen, wat ontzinken wordt genoemd. Dit betekent dat ze regelmatig schoongemaakt en onderhouden moeten worden om ervoor te zorgen dat uw messing voorwerpen hun mooie gouden kleur en glans behouden.

In sommige gevallen kan het echter beter zijn om uw messing kraan na verloop van tijd te laten bezinken, vooral als u van een antieke uitstraling houdt. Messing leent zich bij uitstek voor een “antieke” look. Overweeg om uw messing kraan door een antiekspecialist te laten controleren voordat u ze probeert schoon te maken. Soms kan het grondig schuren tijdens het reinigingsproces uiteindelijk de laag messing verwijderen waardoor de kraan beschadigd raakt.

Is het wel een messing?
Voordat u uw schoonmaakchecklist tevoorschijn haalt en het messing schoonmaakt, controleer eerst even of de kraan wel echt messing is. De eenvoudigste manier om dit te controleren is door een magneet op je messing kraan te plakken. Als de magneet niet blijft plakken, kunt u er van uit gaan dat het om een echte messing kraan gaat.

Hoe vaak moet u messing schoonmaken?
Messing voorwerpen moeten regelmatig worden afgestoft om hun glans te behouden en aanslag te voorkomen. Een intensievere reiniging is nodig wanneer u ziet dat het messing al is aangetast en gecorrodeerd.

Wat u nodig heeft om messing schoon te maken
Messing kan worden schoongemaakt met eenvoudige keukengerei, maar in sommige gevallen hebt u een echte messingreiniger nodig. We hebben hieronder een aantal artikelen voor u op een rijtje gezet om u op weg te helpen bij het schoonmaken.

  • Baking soda
  • Azijn
  • Citroen
  • Zout

Ketchup – wie wist dat ketchup zuren bevat die het een efficiënt schoonmaakmiddel maken? Het heeft een hoog azijnzuurgehalte door de azijn die gebruikt wordt bij de productie. De dikke textuur van de ketchup maakt het ook geweldig voor het glanzend maken van zilverwerk, koper, en messing.

Hoe messing op natuurlijke wijze schoonmaken: stap-voor-stap instructies
Als je in tijdnood zit of wat geld wilt besparen en geen speciaal messingreinigingsmiddel wilt kopen, zijn er een aantal zelfgemaakte opties om je messing weer glanzend te maken.

Messing schoonmaken met ketchup
Spuit wat ketchup op het messing en laat het een tijdje zitten. Nadat ongeveer een half uur – bij voorkeur een vol uur – is verstreken, gebruikt u een zachte, vochtige doek of een zachte tandenborstel om het messing kraan schoon te wrijven. Zodra u de aanslag hebt verwijderd, spoelt u de ketchup af met een schone doek en droogt u het messing af.

Hoe maak je messing schoon met citroen en zout
Snijd een citroen doormidden, verwijder het vruchtvlees en smeer de binnenkant in met zout. Wrijf de messing in met deze citroen en breng indien nodig opnieuw zout aan. Maak de messing schoon en droog met een zachte doek.

Schoonmaken van messing met azijn
Voor de hardnekkigste vlekken en aanslag maakt u een pasta van azijn, bloem en zout, waarbij u ervoor zorgt dat het zout volledig is opgelost. Wrijf het mengsel royaal op de kraan en laat het ongeveer 10-20 minuten zitten. Spoel af en veeg schoon met een vochtige doek.

Schoonmaken van messing met citroen en zuiveringszout
Wanneer deze twee schoonmaakmiddelen worden verenigd, ontstaat een schoonmaakmiddel dat hard genoeg is om messing aanslag met gemak te verwijderen. Maak een pasta van citroensap en zuiveringszout en breng dit met een schone doek aan op messing. Poets en boen het vuil weg, en veeg alle resten weg met een natte doek. Droog uw messing kraan af met een tweede schone doek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *