Wat is het beste boekhoudprogramma voor een kapper?

Of je nu een ambublante kapper bent, vanuit huis knipt of een kapperszaak hebt, een goede boekhouding is van levensbelang voor je onderneming. Het spreekt daarom voor zich dat het super belangrijks is dat je het juiste boekhoudprogramma kiest.

Maar wat is het beste boekhoudprogramma voor een kapper? Wat zijn de eisen waar een boekhoudpakket voor jou aan moet voldoen? Ik deed er onderzoek naar en mijn bevindingen lees je hieronder!

Wat vind je in dit artikel?

De top 3 boekhoudsoftware voor kappers?

e-Boekhouden is als beste uit de test gekomen voor kappers met een eigen zaak. 

E-boekhouden.nl is in mijn ogen het beste boekhoudprogramma voor een kapperszaak. Dit komt vooral omdat de functies erg uitgebreid maar toch makkelijk in gebruik zijn. Als je ergens niet uitkomt of vragen hebt wordt je goed en snel geholpen door de support afdeling, de videotrainingen en de handleidingen.

e-Boekhouden biedt alle functies die je nodig hebt. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een aansluiting te maken met je kassasysteem wat in mijn ogen onmisbaar is voor een kapperszaak. Ook de koppeling met je bankrekening en het automatisch inboeken van in- en verkoopfacturen maken dit boekhoudpakket in mijn ogen de beste keuze.

e-Boekhouden is nu de eerste 15 maanden gratis te proberen voor nieuwe gebruikers.   

Bekijk hier de uitgebreide review van e-Boekhouden.nl 

DigiBTW is een boekhoudprogramma dat zich specifiek richt op gemak en eenvoud. Daarom zou ik dit programma aanbevelen aan thuiskappers of ambulante kappers. Zij hebben niet veel aan uitgebreide functies en hoewel e-Boekhouden alles heel makkelijk heeft gemaakt kunnen veel verschillende functies toch zorgen voor complexiteit die je liever niet wilt als het niet nodig is. 

Een ander groot voordeel van DigiBTW is de prijs. Je hebt het complete pakket al voor een maandbedrag van slechts €10,-. Het boekhoudpakket is dus veruit de goedkoopste van deze top 3. Via deze link kun je DigiBTW nu zelfs de eerste 30 dagen gratis uitproberen. 

Jortt is een makkelijk te gebruiken boekhoudprogramma met handige mogelijkheden voor kappers. 

Automatisering is een speerpunt van Jortt. De automatische koppeling met je bankrekening werkt erg goed zodat transacties automatisch ingeboekt worden in je administratie. 

Als je Jortt kiest als boekhoudprogramma voor je kappersbedrijf raad ik je aan om voor het Plus pakket te gaan. Voor €30 per maand krijg je dan alle mogelijkheden die je nodig hebt. Via deze link kan je het plus pakket 30 maanden gratis uitproberen. 

Hoe ben ik tot mijn top 3 boekhoudprogramma's voor kappers gekomen?

Wat voor kapper ben jij?

Zoals je waarschijnlijk al weet bestaan er verschillende soorten kappers. Zo heb je ambulante kappers die bij mensen thuis knippen, de thuiskapper knipt vanuit zijn of haar eigen huis mensen die langs komen en je hebt de reguliere kapperszaak. Ieder van deze vormen heeft zo zijn eigen behoeften als het gaat om de boekhouding.

Kort gezegd komt het er op neer dat hoe groter je bedrijf is, hoe meer functies je boekhoudpakket moet hebben. 

Een kapper die vanuit huis werkt heeft bijvoorbeeld geen personeel in dienst, geen winkelpand en geen auto die op naam van de zaak staat. De boekhouding van zo’n kapper is dus vrij simpel. 

Een ambulante kapper heeft ook een makkelijke boekhouding maar kan wel te maken hebben met een auto die op naam van de zaak staat. 

Een reguliere kapperszaak heeft de meest complexe boekhouding met een kassasysteem, winkelpand, inventaris en eventueel personeel.

De thuis- en ambulante kapper

Voor de thuiskapper en ambulante kapper met een eenvoudige boekhouding zou ik het meest makkelijk te leren en betaalbare boekhoudpakket aanbevelen. Voor mij staat DigiBTW wat dat betreft op de eerste plek.

Het speerpunt van DigiBTW is eenvoud. Het programma heeft niet te veel poespas zodat het vrij makkelijk te leren is voor ondernemers die nog niet veel kaas gegeten hebben van boekhouden. Het dashboard is overzichtelijk en de er zijn goede hulplijnen in te schakelen voor als je er even niet uitkomt. Zo is er een makkelijk te begrijpen kennisbank en de klantenservice is goed en snel bereikbaar voor vragen.

Daarnaast is er de prijs van DigiBTW. Voor maar €10,- per maand heb je het complete pakket. Daarmee is hij veruit de goedkoopste is zijn soort. De meeste andere boekhoudprogramma’s komen neer op zo’n €20-€30 per maand voor een compleet pakket. 

Naast de spotgoedkope maandprijs is DigiBTW ook 30 dagen gratis uit te proberen via deze link!

De reguliere kapperszaak

Voor een reguliere zaak staat voor mij e-Boekhouden met stipt op nummer 1. 

e-Boekhouden biedt uitgebreide maar toch makkelijk te leren boekhoudfuncties die onmisbaar zijn voor een kapperszaak. Zo is er de koppeling met het kassasysteem dat er voor zorgt dat alle verkopen direct ingeboekt worden in je boekhouding. 

Via de scanfunctie van de app zorg je er met een foto voor dat inkoopbonnen en facturen in je boekhouding komen ts taan. Vervolgens kan je met één druk op de knop de inkoopbon of factuur automatisch inlezen zodat het programma de inkoopboeking voor je maakt. 

Op internet staat de klantenservice van e-Boekhouden als beste aangeschreven. Ze zijn heel snel bereikbaar via zowel de telefoon als e-mail en chat. Ze helpen je met alle vragen die je hebt over e-Boekhouden maar ook met algemene vragen die je hebt over het voeren van een boekhouding. 

Een ander enorm groot voordeel is dat je via deze link e-Boekhouden 15 (!) maanden gratis uit kan proberen.