Wat is het beste boekhoudprogramma voor een rijschool?

Als rijschoolhouder is het super belangrijk dat je een goede boekhouding bijhoudt. Zo voorkom je problemen met de belastingdienst en hou je het overzicht over je financiën.

Maar welk boekhoudprogramma moet je kiezen als rijschoolhouder? Wat heb je nodig en wat niet? Om je te helpen bij je keuze heb ik de antwoorden op deze vragen voor je op een rij gezet.

Wat vind je in dit artikel?

De top 3 boekhoudsoftware voor kappers?

e-Boekhouden is als beste uit de test gekomen voor kappers met een eigen zaak. 

E-boekhouden.nl is in mijn ogen het beste boekhoudprogramma voor een kapperszaak. Dit komt vooral omdat de functies erg uitgebreid maar toch makkelijk in gebruik zijn. Als je ergens niet uitkomt of vragen hebt wordt je goed en snel geholpen door de support afdeling, de videotrainingen en de handleidingen.

e-Boekhouden biedt alle functies die je nodig hebt. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een aansluiting te maken met je kassasysteem wat in mijn ogen onmisbaar is voor een kapperszaak. Ook de koppeling met je bankrekening en het automatisch inboeken van in- en verkoopfacturen maken dit boekhoudpakket in mijn ogen de beste keuze.

e-Boekhouden is nu de eerste 15 maanden gratis te proberen voor nieuwe gebruikers.   

Bekijk hier de uitgebreide review van e-Boekhouden.nl 

DigiBTW is een boekhoudprogramma dat zich specifiek richt op gemak en eenvoud. Daarom zou ik dit programma aanbevelen aan thuiskappers of ambulante kappers. Zij hebben niet veel aan uitgebreide functies en hoewel e-Boekhouden alles heel makkelijk heeft gemaakt kunnen veel verschillende functies toch zorgen voor complexiteit die je liever niet wilt als het niet nodig is. 

Een ander groot voordeel van DigiBTW is de prijs. Je hebt het complete pakket al voor een maandbedrag van slechts €10,-. Het boekhoudpakket is dus veruit de goedkoopste van deze top 3. Via deze link kun je DigiBTW nu zelfs de eerste 30 dagen gratis uitproberen. 

Jortt is een makkelijk te gebruiken boekhoudprogramma met handige mogelijkheden voor kappers. 

Automatisering is een speerpunt van Jortt. De automatische koppeling met je bankrekening werkt erg goed zodat transacties automatisch ingeboekt worden in je administratie. 

Als je Jortt kiest als boekhoudprogramma voor je kappersbedrijf raad ik je aan om voor het Plus pakket te gaan. Voor €30 per maand krijg je dan alle mogelijkheden die je nodig hebt. Via deze link kan je het plus pakket 30 maanden gratis uitproberen. 

haha

Rijschoolhouders hebben specifieke behoeften als het gaat om boekhouding. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk