Wat is het beste boekhoudprogramma voor een schoonheidssalon?

Een goede boekhouding kan van levensbelang zijn voor een bedrijf. Daarom is het belangrijk dat je een boekhoudprogramma kiest dat aansluit op de specifieke behoefte van een schoonheidssalon. 

Om je hierbij te helpen heb ik gekeken naar welke boekhoudprogramma’s het meest geschikt zijn voor schoonheidssalons en deze voor je op een rijtje gezet.

Wat vind je in dit artikel?

De top 3 boekhoudsoftware voor schoonheidssalons

E-boekhouden.nl is in mijn ogen het beste boekhoudprogramma voor schoonheidssalons. Dit komt vooral omdat de functies erg uitgebreid zijn maar toch makkelijk te leren voor onervaren gebruikers. Als je ergens niet uitkomt of vragen hebt wordt je goed en snel geholpen door de support afdeling, de videotrainingen en de handleidingen.

e-Boekhouden biedt alle functies die je nodig hebt. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een aansluiting te maken met je kassasysteem wat in mijn ogen onmisbaar is voor een schoonheidssalon. Ook de koppeling met je bankrekening en het automatisch inboeken van in- en verkoopfacturen maken dit boekhoudpakket in mijn ogen de beste keuze.

e-Boekhouden is nu de eerste 15 maanden gratis te proberen voor nieuwe gebruikers.   

Bekijk hier de uitgebreide review van e-Boekhouden.nl 

Jortt is een makkelijk te gebruiken boekhoudprogramma met handige mogelijkheden voor schoonheidssalons.

Automatisering is een speerpunt van Jortt. De automatische koppeling met je bankrekening werkt erg goed zodat transacties automatisch ingeboekt worden in je administratie. 

Als je Jortt kiest als boekhoudprogramma voor je schoonheidssalon raad ik je aan om voor het Plus pakket te gaan. Voor €30 per maand krijg je dan alle mogelijkheden die je nodig hebt. Via deze link kan je het plus pakket 30 maanden gratis uitproberen. 

DigiBTW is een boekhoudprogramma dat zich specifiek richt op gemak en eenvoud. Voor nieuwe gebruikers is het dus vrij makkelijk onder de knie te krijgen. Erg handig als je net begonnen bent met je schoonheidssalon en nog weinig ervaring hebt met boekouden.

Een ander groot voordeel van DigiBTW is de prijs. Je hebt het complete pakket al voor een maandbedrag van slechts €10,-. Het boekhoudpakket is dus veruit de goedkoopste van deze top 3. Via deze link kun je DigiBTW nu zelfs de eerste 30 dagen gratis uitproberen. 

Waar moet een boekhoudprogramma aan voldoen voor een schoonheidssalon?

Een schoonheidssalon heeft speciale behoeften als het gaat om boekhouding.

Wat onmisbaar is voor een schoonheidssalon:

  • Koppeling met kassasysteem
  • Automatisch verwerken van inkoopbonnen en facturen
  • bankkoppeling
  • Gebruiksgemak
  • betaalbaarheid

Wat een schoonheidssalon niet nodig heeft:

  • Urenregistratie
  • Facturatiemodule
  • Incassomodule
  • offertemodule

Koppeling met het kassasysteem

Om je boekhouding overzichtelijk te houden is het slim om met een kassasysteem te werken. Alle verkopen worden zo automatisch geadministreerd en de btw wordt berekend. Vervolgens moet het boekhoudprogramma de verkoopgegevens overnemen zodat alles overzichtelijk wordt en je één keer per kwartaal kunt berekenen wat je aan btw moet afdragen. Aan het eind van het jaar berken je hoeveel winst je gemaakt hebt zodat je de inkomstenbelasting kunt afdragen.

Boekhoudprogramma’s met een goede mogelijkheden om een koppeling te maken met een kassasysteem:

Verwerken van inkoopbonnetjes

Als je spullen inkoopt voor je schoonheidssalon wil je de inkoopbonnen of facturen snel in je boekhoudprogramma kunnen zetten. De meeste boekhoudpakketten bieden de mogelijkheid om via een app een foto te maken van de bon of factuur zodat je hem ter plekken kan inboeken.

Bankkoppeling

Een goede koppeling tussen je boekhoudprogramma en je bankrekening bespaart enorm veel tijd. Om de boekhouding compleet te krijgen moet je namelijk alle banktransacties in je boekhouding zetten. Vervolgens moeten alle in- en verkoopfacturen gekoppeld worden aan de banktransacties.

Een goed boekhoudprogramma zorgt ervoor dat alle banktransacties automatisch en up-to date worden ingelezen en dat alle in- en verkoopfacturen automatisch gekoppeld worden.

Gebruiksgemak

Als schoonheidsspecialist is de kans groot dat je niet veel kaas hebt gegeten van boekhouden. Daarom is het belangrijk dat je een boekhoudprogramma kiest dat makkelijk in gebruik is en een goede klantenservice heeft.

e-boekhouden staat hier wat mij betreft stipt op nummer 1. De klantenservice helpt je niet alleen als je problemen hebt met de software maar ook als je er even niet uitkomt op boekhoudkundig gebied. Dat laatste is iets wat veel andere aanbieders niet doen.

Betaalbaarheid

Goedkoop is duurkoop wordt wel eens gezegd. Dit geldt zeker ook als je een boekhoudprogramma uitkiest voor je schoonheidssalon. Echter is het in de wereld van boekhoudprogramma’s zo dat er vrij hevige concurrentie bestaat tussen verschillende aanbieders. Dit heeft als gevolg dat ze allemaal rond dezelfde maandprijs zitten. Een goed boekhoudprogramma kost je tussen de €25 en €50 euro per maand.