Een eigen verhuisbedrijf beginnen – Zo verdien je 250K per jaar

Volgens het CBS zijn er per jaar zo’n 1,8 miljoen verhuizingen. Hiervan maakt een groot deel gebruik van een verhuisbedrijf. De kosten van een gemiddelde verhuizing liggen rond de €1600 euro. Dit betekend dat er jaarlijks een enorme zak geld te verdelen is onder de verhuisbedrijven. Hoe jij hier een graantje van mee kunt pikken leg ik uit in dit artikel.

Wat heb je nodig om een verhuisbedrijf te starten?

Om verhuizer te worden heb je geen diploma’s nodig. Het enige wat je moet doen is je inschrijven bij de KvK en zorgen dat je verhuisopdrachten binnenhaalt.

Goede administratie is van levensbelang

Als professionele verhuizer is het van belang om een goede administratie bij te houden. Het voorkomt niet alleen dat je problemen krijgt met de Belastingdienst, het zorgt er ook voor dat je goed het overzicht bewaart en op tijd kunt bijsturen bij eventuele financiële problemen.

Het is daarom essentieel dat je een goed boekhoudprogramma kiest. Ik heb voor De zzp gids meerdere boekhoudprogramma’s getest. Hierbij is e-boekhouden.nl als beste uit de test gekomen. 

Via deze link kan je nu 15 maanden gratis e-boekhouden uitproberen. Laat deze kans niet lopen zou ik zeggen!

Wat moet je doen om een erkende verhuizer te worden?

De beroepstitel verhuizer is geen beschermde titel. Iedereen mag zich dus verhuizer noemen. Om de kwaliteit van verhuisbedrijven te waarborgen is er een beroepsvereniging in het leven geroepen waar je je als verhuisbedrijf bij kunt aansluiten. Zij bepalen dan of je de titel “erkende verhuizer” mag dragen.

Als je een erkende verhuizer bent voldoe je aan de standaarden die de branchevereniging heeft opgesteld. Je klanten weten dan dat ze op een stukje kwaliteit kunnen rekenen. Hierdoor wek je meer vertrouwen en zullen klanten sneller overgaan tot de aankoop van je service.

Bonus: als je een erkende verhuizer bent kun je meer geld vragen voor een verhuizing.

Om een erkende verhuizer te worden kun je een aanvraag doen bij erkendeverhuizers.nl. Hiervoor moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • Je verhuisbedrijf moet minimaal twee jaar geregistreerd staan bij de KvK;
  • Je sluit verhuisovereenkomsten af met je klant;
  • Je bent verzekerd voor verhuizingen;
  • Hebt algemene voorwaarden opgesteld en gedeponeerd bij de KvK;
  • Opstellen kwaliteits- milieu- en arbeidsbeleid;
  • kwaliteitseisen op het gebied van klantvriendelijkheid, uitstraling en klachtenprocedures.

Bedenk een marketingstrategie

Als je een verhuisbedrijf begint komen de klanten niet vanzelf aanwaaien. Je doet er goed aan om een marketing strategie op te stellen.

Flyeren bij nieuwbouw woningen

Ga opzoek naar nieuwbouw projecten en gooi daar flyers in de bus. Vaak hebben ze nog geen nee-nee stickers op de brievenbus dus je kunt overal een flyer naar binnen gooien. Nieuwe bewoners zien de flyer hopelijk nog voordat ze gaan verhuizen waardoor je kans hebt dat je gebeld word.

TIP: laat op de flyer duidelijk je prijzen zien.

Offerte websites

Er bestaan websites waar mensen offertes voor verhuizingen kunnen aanvragen. Via de website kunnen (erkende) verhuizers dan een offerte uitbrengen waarna de klant bepaald welke offerte ze accepteert. De verhuisbedrijven betalen uiteraard een bedrag per offerte.  

Goede website

De meeste klanten zullen altijd eerst even een kijkje op je website nemen voordat ze overgaan tot aankoop.

Werk met eigen materiaal

Als je bij iedere verhuizing een verhuiswagen moet huren hou je veel minder over per verhuizing. Zorg er daarom zo snel mogelijk voor dat je over een eigen bus beschikt. Voordat je een eigen bus aanschaft moet je wel genoeg klanten hebben om rendement uit de bus te halen.

Wat verdiend een zzp verhuizer

Een zzp verhuizer verdiend gemiddeld €1600 per verhuizing. Dit is inclusief 21% btw. Als je de btw afdraagt hou je dus zo’n €1322 over.

Wat verdiend een verhuizer in loondienst?

Het gemiddelde salaris voor een verhuizer in Nederland is € 9,77 per uur.